Betekenis van
online marketing termen

Word een Google Eindbaas met deze legenda.

Wat betekenen deze belangrijke marketingtermen

ROAS

ROAS staat voor Return on Ad SpendDat is de omzet die jij verdient per euro advertentiekosten. De ROAS bereken je dus door de omzet uit advertenties te delen door de advertentiekosten. Rekenvoorbeeld: €100 omzet / €20 advertentiekosten = ROAS van 500% oftewel 5.

Bedenk voordat je een online campagne zoals een Google Ads campagne start, hoeveel omzet er uit elke euro moet komen. Zodat de campagne winstgevend is. Tel de kosten die jij maakt voor het verkopen van een product op (productkosten, verzendkosten en marketingkosten). Als je meer omzet dan dat verdient maak je winst. 

Een ROAS doel ligt vaak tussen de 3 en 7. Als je op een goed ROAS doel stuurt maak je winst. Zeker voor webshops is het nodig om op ROAS (of POAS). 

Google ads cursus

CPA

CPA staat voor Cost Per Action. Oftewel kosten per actie. 

Bedenk welke acties je wilt dat bezoekers op jouw website uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld het invullen van een formulier of het klikken op een knop zijn.

Bereken vervolgens hoeveel zo’n actie voor jou waard is. Als bijvoorbeeld 1 op de 3 mensen die een formulier invult klant wordt, en een klant gemiddeld €1000 waard is, is een ingevuld formulier dus €300 waard. 

Sturen op CPA is handig als je een algemene website hebt, dus geen winkel. Goede marketingbureau’s sturen op CPA of ROAS.

Hoe zet ik Google advertenties op
Waarom adverteren op Google

Remarketing

Bezoekers van een website doen meestal niet meteen wat je hoopt. Ze moeten nog even nadenken voordat ze een aankoop doen.

Dan verlaten ze je website en vergeten ze waar ze mee bezig waren.

Het opnieuw benaderen van deze websitebezoekers heet remarketing

Remarketing kan op vele manieren: alle vormen van reclame waarbij je bezoekers opnieuw bereikt is remarketing.

Vaak gebeurt het met afbeeldingen en video’s over het internet.

Remarketing wordt door elke serieuze ondernemer ingezet, want het is zeer effectief en verhoogt je winst uit advertenties. 

Om meer te leren over het inzetten van remarketing kun je de Eindbaas cursus volgen.

Waarom adverteren op Google

Display advertenties

Display advertenties zijn de afbeeldingen die jij over het hele internet ziet terwijl je bijvoorbeeld het nieuws leest of het weerbericht checkt.

Die display afbeeldingen zijn gebaseerd op jouw interesses en zeer goedkoop voor het bedrijf dat ze toont.

Omdat dit essentieel is in je marketingmix heb ik besloten dit jou ook te leren in de Google Eindbaas cursus.

Google display & shopping training
Google Ads training

SEA specialist

SEA staat voor Search Engine Advertising. Een SEA specialist is dus een zoekmachine advertentie specialist. Die heeft een opleiding tot SEA specialist gevolgd.

Naast Google zijn er ook zoekmachines van Microsoft (Bing) en Yahoo. Dagelijks zoeken daar honderdduizenden mensen naar producten en diensten.

Een SEA specialist helpt met het adverteren op die zoekmachines. En verdient daar elke maand goed geld mee.

Google Ads training

Google Ads / Adwords

Google Adwords is de oude naam van Google Ads. Google Ads is het programma waarmee de specialist adverteert op Google. 

Zowel Google zoekadvertenties als display advertenties als shopping advertenties worden met het programma Google Ads gemaakt.

Elk bedrijf wil gevonden worden op Google, maar weinig weten hoe ze Google Ads optimaal inzetten. Als jij bedrijven daarbij helpt zijn ze daar dus altijd blij mee. 

Google Ads cursus

Wil je meer leren over Google advertenties, display advertenties, shopping advertenties en remarketing? Zodat jij je eigen en andere bedrijven verder kunt helpen? Of je eigen marketingbureau kunt starten?

Volg dan de Google Ads Eindbaas cursus. Dan leer je met meer dan 50 video’s van een ervaringsexpert hoe jij advertenties opzet die wel winst maken.

Zelf heb ik Google Ads voor de grootste merken van Nederland beheert. Onder andere Nikon, Knab Bank, Fox Sports, Mars & Douwe Egberts.  

Zonder op te scheppen ben je bij mij dus zeker aan het juiste adres om te leren hoe jij Google Ads optimaal inzet. 

De eerste les is gratis. Dus kijk gerust of het bevalt. Of klik hier om een offline Google Ads training te boeken. 

Ivo de Clercq

×
Bestelling geplaatst

Nog vragen?
Mail info@google-cursus.nl

Alles duidelijk?